Monday, 8 October 2012

Huisje ... beestje

Al een lange tijd hadden we de wens een hond te hebben, maar in de binnenstad van Haarlem was dat, gecombineerd met ons werk, onmogelijk. Na onze verhuizing naar Canada was deze wens uiteraard nog steeds van kracht.
Het appartement waar we naartoe verhuisd waren, leek ideaal voor een hond, maar de eigenaar dacht daar anders over. We  moesten dus op zoek naar een ander huis.
Hier in Canmore zeggen ze wel eens dat er meer honden dan kinderen zijn en er zijn hier héééél veel kinderen. Daar tegenover zijn er niet zoveel huizen te huur waar honden zijn toegestaan. Dus na een lange zoektocht hadden we eindelijk een huis gevonden. Misschien iets te groot, maar perfect om een pup op te voeden. 
Dan komt het volgende punt. Wat voor een hond willen we hebben? Uiteraard een lieve, maar daar zijn er heel veel van, dus dat bracht de selectie niet echt naar beneden. Beiden houden we van een grote hond, dus met dit gegeven zijn we op het internet gaan kijken en hadden we de selectie naar beneden gekregen tot de volgende drie: Husky, Malamute of een Leonberger. 
Na wat fokkers bezocht te hebben, kwamen we tot de ontdekking dat de Leonberger wel heel leuk is. Helaas waren er geen pups beschikbaar in West Canada deze zomer, dus moesten we uitwijken naar Seattle. Na contact gelegd te hebben met deze fokker, besloten we eerst maar eens te gaan kijken voordat we daar een pup gingen kopen. Een leuke roadtrip van 1000 km die we gelukkig gingen combineren met een bezoek aan vrienden in Vancouver.  
Een maand later was het dan zo ver. Nog een keer dezelfde rit naar Seattle, maar dan om ons hondje op te halen. Na 2 uur onderweg te zijn, bleek er een mud slide zijn geweest op onze route waardoor de weg was afgesloten tot 7 uur 's avonds. De enige oplossing was een omweg, waardoor we 400 km extra moeten rijden. Maar ja dat heb je  uiteraard graag over om eindelijk onze pup te halen. Na een lange dag in de auto, konden we dan eindelijk de volgende ochtend onze Leonberger ophalen: 9 weken oud en 9 kilo.

We waren voorbereid op wat gejank in de auto op de terugweg, zoals door de fokker en in vele boeken werd gemeld. We waren dan ook het erf nog niet af en ze begon ontzettend hard te huilen ... gelukkig duurde dat maar 10 minuten waarna ze blijkbaar haar lot accepteerde en ging slapen.

Inmiddels zijn we 4 maanden verder en is onze puppy uitgegroeid tot een super lieve hond die al 31 kilo weegt.

Echt bizar is het wanneer er mensen met piepende banden remmen om te vragen wat voor hond we hebben. Of van hun fiets afspringen en ongevraagd met de hond beginnen te knuffelen. Toen ze nog wat kleiner was, was het bijna onmogelijk om met haar te lopen. Niet omdat de hond zo langzaam liep, maar omdat vrijwel iedere voorbijganger stopte om te aaien en om de volgende vijf vragen te stellen:
Wat voor hond is dat?
Is het een puppie?
Hoe oud is ze?
Hoe groot wordt ze?
Hoe heet ze?

Mag ik jullie voorstellen: ZIVA (Latijn voor zee)3 comments:

 1. Wat een schattige foto van t schatje!

  ReplyDelete
 2. Hoi Alied en Remco,
  Wat een schat van een beest! Ik kan me goed voorstellen dat ze een hoog knuffelgehalte heeft....
  Hoe gaat het met jullie? Hier in Haarlem gaat alles op rolletjes, kids worden nu steeds groter en levendiger en met het grote mooie en warme sinterklaas mysterie wordt het er niet rustiger op.... :)
  Alles goed bij jullie en komen jullie dromen nog elke dag een beetje uit? We zouden werkelijk graag een keertje bij jullie langskomen met z´n allen. Volgend jaar zomer staat eerst een trip naar de Molukken op het programma. Wie weet de zomer erop? Zijn jullie dan van plan daar te zijn?
  Groeten uit Haarlem,
  Janey, Paul en 3Y

  O ja, wij zijn nu zelf ook een beauty rijker, een mercedes benz W108 280S uit 1971. =je weet wel, zo´n grote slee met veel chrooom...

  ReplyDelete
 3. financiële kans voor uw behoeften

  Dit bericht is naar vrienden, de armen, private banking, publieke of particuliere ondernemers, of verzonden

  degenen die behoefte hebben aan een bepaalde lening om hun leven weer op te bouwen. Etes je klaar om te onderzoeken of

  reactiveren van uw activiteiten of de voltooiing van een project, of om de toekomst van de kinderen te waarborgen, of koop een

  appartement, een auto, maar je ETES verboden door banken of afgewezen dossier van de bank. Ik ben een getuige,

  Ik werd verleend leningen die niet kunnen voldoen aan al mijn verplichtingen. Deze lening wordt toegekend aan alle personen die in staat

  aan de voorwaarden voldoen. de rente is 2 tot 3% per jaar terug te betalen middelen, korte of lange termijn, afhankelijk

  voor uw gemak om te materialiseren gezien de tijd dat de lening zal zijn. Als je geld nodig

  andere redenen, aarzel dan niet om contact opnemen met mevrouw Fredia voor meer informatie. Alle serieuze en eerlijke mensen er voor u.

  Dank u contact op te nemen via e-mail naar één adres:

  eikelenbergfinancieen@gmail.com

  ReplyDelete