Thursday, 9 December 2010

The search

Blijven rondrijden is de huurauto zou een dure hobby worden, dus het werd tijd om op zoek te gaan naar een auto. Via verschillende websites zoals de Canadese versie van marktplaats krijg je al snel een beeld van wat auto's kosten. Onze voorkeur gaat uit naar een 4x4, maar ons budget maakt de zoektocht niet makkelijk. Via internet een auto uitzoeken is ook niet alles, dus dan toch maar op pad naar Calgary om wat 2e hands dealers te bezoeken.
De eerste dealer had niet veel staan, dus daar waren we snel klaar. Onderweg naar de tweede verkoper, reden we langs een andere dealer die een mooie Toyota 4runner had staan. Na een proefrit met deze mooie bak kwamen we niet zo tevreden terug.Ongeloofelijk trouwens dat die de verkoper gewoon de sleutels meegaf zonder ook maar wat te verifiëren. Dus dan toch maar weer kijken naar een andere auto. Om de hoek bij deze dealer was de dealer waar we op naar zoek waren. Hier stond een Nissan Xterra waar we al een paar keer naar hadden gekeken. Ook na een proefrit met deze superbak kwamen we teleurgesteld terug, aangezien deze flink naar rechts weg trok en een bijzonder geluid uit de motor kwam. Dus ook hier weggegaan met ongedane zaken. Er stond ook nog een prive adres op de lijst van te bezoeken adressen. Hier hadden we een afspraak om 1 uur. Na een uur zoekend rondgereden te hebben, zijn maar weer terug gegaan richting de laatste dealer, aangezien we het adres niet konden vinden. Onderweg zagen we plotseling een Jeep, Dodge, Chrysler Autodealer die ook 2e hands auto's verkocht. Na wat rondgekeken te hebben zagen we een mooie Dodge Durango, die ook nog in ons budget viel. Het doet ook wat vertouwder aan om bij een Autodealer wat aan te schaffen ipv een 2e hands sjacheraar. Het nadeel is wel dat er 5% belasting overheen gaat. Maar na een strakke onderhandeling van Alied, die er zo'n $1500 dollar vanaf wist te pingelen waren we een mooie SUV rijker. Nu nog een verzekering regelen en dan kunnen we hem deze week ophalen. Op zich kunnen we hem al ophalen, maar we hebben ook nog de huurauto, dus we hebben besloten met pijn in ons hart hem op pas op te halen wanneer we de huurbak volgende week moeten inleveren.

Onze nieuwe aanwinst


Wednesday, 8 December 2010

Santa Claus

Eigenlijk sinds we geland zijn op Vancouver, een kleine 3 weken geleden is Canada zich klaar aan het maken voor Kerst. In elk winkel kan je de hele dag kerstliedjes horen, de winkels zijn in kerstdecoratie gehuld en in elke "mall" kan je bij Santa op schoot voor de foto. Ook in Banff (het dorp naast Canmore) is er een jaarlijkse intocht van de goed gevige man. Een groot gedeelte van het dorp loopt dan ook uit om de parade te kunnen aanschouwen op Banff Avenue. Echt erg grappig om te zien hoe alle kinderen en volwassenen hier aan mee doen. Maar na een halfuur stilstaan in -15 ben je er ook wel klaar mee en zoek je snel de warmte op van de Ierse pub om de hoek.


hier de link van ons