Saturday, 22 January 2011

Moving d(el)ay part II

Eergisteren kregen we het nieuws van het verhuisbedrijf, dat het nog wel eens tot begin februari kan gaan duren, voordat de verhuiswagen voor onze deur zal komen. Door dit bericht hebben we besloten om dan zelf maar de bank in Calgary op te gaan halen met een huurbusje, zodat we alvast de nieuwe woning kunnen gaan betrekken. Met de Durango, een keer of vier volgepropt en een boxspring op het dak gebonden, hebben we al onze spullen overgebracht naar "Stewart Creek Landing" en konden we aan onze laatste rit met de bank gaan beginnen.
Omdat we aan het eind van de gang van het appartementencomplex wonen, leek het ons het beste om de bank buitenom, door de tuindeuren naar binnen te brengen. Het enige obstakel was een heuvelig paadje, waar je tot en met je enkels in de sneeuw verdween. Na wat geploeter en mijn schoenen gevuld met sneeuw, omdat ik zo nodig mijn snowboots niet aan hoefde te trekken, stond de bank dan uiteindelijk binnen.
Dit is dan ook ongeveer al het meubilair wat er tot nu toe in onze huiskamer staat.
Onderdelen voor onze eettafel en salontafel worden op dit moment nog voorbereid door twee vakmannen aan wie wij ons eigen ontwerp hebben afgegeven. Hopelijk hebben we over een week of 3 alles binnen!

Monday, 17 January 2011

Moving d(el)ay

Vandaag was het dan zo ver. We hebben de sleutel van ons nieuwe huis gekregen, wat we voor de komende 6 maanden gehuurd hebben. Er is ondertussen wel een klein probleempje ontstaan. Onze container met spullen staat nog in Vancouver!!! Deze kon afgelopen vrijdag al bij ons worden afgeleverd, maar aangezien we toen nog geen sleutel hadden, was dat niet mogelijk. Volgens het verhuisbedrijf was dat absoluut geen probleem, dan komt de vrachtwagen gewoon een weekje later. Dit klonk ons prima in de oren. Niet wetende dat er in het afgelopen weekend op sommige plaatsen een meter sneeuw ging vallen. Hierdoor is nu "Highway 1" (de snelweg tussen Vancouver en Calgary) in verband met extreem lawine gevaar in ieder geval tot en met woensdag afgesloten voor al het wegverkeer. Dus alvast een mooi huis, maar weinig spullen. Onlangs hebben we wel een bank gekocht, maar deze staat nog in Calgary en past misschien net wel of net niet in onze Durango. We hadden het plan om aan de vrachtwagenchauffeur te vragen of hij deze ook wilde meenemen. Maar ja, als zijn komst nog even op zich laat wachten, dan hebben we voorlopig niets om op te zitten, op een paar eetstoelen na. De situatie geeft ons in ieder geval uitgebreid de tijd om het hele huis goed schoon te maken, aangezien er nog wat poedelresten zijn achtergebleven van de vorige bewoonster ;-)