Wednesday, 23 February 2011

Eigen ontwerp

Enkele weken geleden waren we druk op zoek naar een eettafel met stoelen en een salontafel, aangezien we deze hadden achtergelaten in Nederland. Hier in Canmore zijn 2 meubelzaken waar wel het één en ander tussen zat, maar de prijzen pasten niet in ons budget. Dan maar naar Calgary. Na 3 dagen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat rond gekeken te hebben, waren we nog net zo ver als dat we waren begonnen. Enkele dagen later kwamen we op het internet een jonge meubelmaker uit Calgary tegen die zijn eigen tafels ontwierp in de winter en in de zomer Japanse tuinen. Zijn tafelontwerpen vielen bij ons in de smaak. Na wat gesprekken met Chris kwamen we toch tot de conclusie dat we liever een stalen onderstel wilden hebben en de kleur en textuur van het hout anders wilde hebben. We maakten de afspraak met hem dat hij enkele voorbeelden aan zou leveren. Een week later konden we een keuze maken uit 6 verschillende houtbewerkingen.
Terug in Canmore  hebben we met het programma Sketchup van Google ons eigen ontwerp van het onderstel gemaakt, waarmee we naar een lasser in ons dorp zijn gegaan.

Detailtekening eettafel met bank

Detailtekening salontafel 

Uiteindelijk met de lasser de details doorgesproken en hem de opdracht gegeven tot het maken van het onderstel. Ondertussen was Chris al begonnen met het maken van de houten tafeldelen, zodat deze op tijd klaar zouden zijn.

Nu, een paar weken later, staat er een mooie eettafel met zitbank en een prachtige voortafel in onze woonkamer. Zie hieronder het resultaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!Het volgende project is een eigen bed maken J.

Monday, 21 February 2011

Nespresso in Canada

Voor vertrek naar Canada had ik Siemens gebeld over onze Nespresso machine. Aan de makers van dit apparaat gevraagd of deze hier zou gaan werken. Na wat uitzoekwerk van de dame van de helpdesk, moest dit allemaal geen probleem zijn, zolang wij maar een reisstekker gebruiken (ja, uiteraard!), een eenvoudige oplossing zou je denken.
Aangekomen in Vancouver een flinke voorraad Nespresso koffie ingeslagen zodat we in Canmore, wanneer al onze spullen zouden aankomen, van de heerlijke koffie konden gaan genieten.
Er gingen lampjes als in een kerstboom branden toen de stekker er in ging, maar daar bleef het dan ook bij.  Het was toch al laat, dus meteen een telefoontje naar de technische dienst van Siemens Nederland, aangezien het daar al ochtend was. De telefoon werd opgenomen door een vrouw die er helemaal niets van begreep. Ze zei notabene dat zij niets wist over het gebruik van apparaten in het buitenland. Bij navraag bleek dat ze toch echt wel van de technische dienst was. Na wat andere telefoonnummers geprobeerd te hebben, kreeg ik uiteindelijk een man aan de telefoon die mij kon vertellen dat er een voltage converter tussen moest. Dorp en land (waar ze hier veel van hebben) afgereden op zoek naar dit magische apparaat, maar helaas nergens te vinden.
Na lang zoeken op het internet hebben we een voltage converter van 1500 watt gevonden die ons koffie machientje aan de praat zou moeten krijgen.
Afgelopen maandag werd het apparaat van 10 kilo afgeleverd. Vol spanning aangesloten, gelukkig ging de kerstboom verlichting uit en al snel klonk het vertrouwde geluid van het ontstaan van een verrukkelijke Nespresso! Ook een bijzondere ontdekking gedaan: in Haarlem drupte de Nespresso zeker een half uur na en hier geen één drup ... waarschijnlijk door het luchtdrukverschil, hier zitten we 1300 meter hoger.
Een bijkomend voordeel van deze converter is dat nu ook de printer het doet, deze had blijkbaar hetzelfde probleem.