Wednesday 23 February 2011

Eigen ontwerp

Enkele weken geleden waren we druk op zoek naar een eettafel met stoelen en een salontafel, aangezien we deze hadden achtergelaten in Nederland. Hier in Canmore zijn 2 meubelzaken waar wel het één en ander tussen zat, maar de prijzen pasten niet in ons budget. Dan maar naar Calgary. Na 3 dagen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat rond gekeken te hebben, waren we nog net zo ver als dat we waren begonnen. Enkele dagen later kwamen we op het internet een jonge meubelmaker uit Calgary tegen die zijn eigen tafels ontwierp in de winter en in de zomer Japanse tuinen. Zijn tafelontwerpen vielen bij ons in de smaak. Na wat gesprekken met Chris kwamen we toch tot de conclusie dat we liever een stalen onderstel wilden hebben en de kleur en textuur van het hout anders wilde hebben. We maakten de afspraak met hem dat hij enkele voorbeelden aan zou leveren. Een week later konden we een keuze maken uit 6 verschillende houtbewerkingen.
Terug in Canmore  hebben we met het programma Sketchup van Google ons eigen ontwerp van het onderstel gemaakt, waarmee we naar een lasser in ons dorp zijn gegaan.

Detailtekening eettafel met bank

Detailtekening salontafel 

Uiteindelijk met de lasser de details doorgesproken en hem de opdracht gegeven tot het maken van het onderstel. Ondertussen was Chris al begonnen met het maken van de houten tafeldelen, zodat deze op tijd klaar zouden zijn.

Nu, een paar weken later, staat er een mooie eettafel met zitbank en een prachtige voortafel in onze woonkamer. Zie hieronder het resultaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Het volgende project is een eigen bed maken J.

2 comments:

  1. wohooooooo wat mooi!!!! helemaal geweldig!!
    Wat een grotemensenhuis hebben jullie :-), vergeleken bij ons studentenflatje...gaaf hoor! Jullie hebben er ook echt de ruimte voor, supermooi is het geworden.

    Enne....leuke schaaltjes op de salontafel ;-)))

    x

    ReplyDelete
  2. Hoi Alied en Remco,
    Wat ziet dat er al helemaal gezellig uit... ik hoor de open haard al knisperen, met heerlijke Nespresso op die schiiterende self-designed tafels!
    Is het nog gelukt met de verkoop van jullie huis? Onthou dat de deur bij ons in Haarlem altijd openstaat voor een bakkie of iets anders lekkers...
    Echt gaaf om te zien dat jullie zo aan het genieten zijn, blijf ervan genieten!
    Groeten,
    Paul, Janey, Yorick, Yemaya en Yimmiy

    PS Yimmiy begon spontaan voor ons tripje naar Parijs spontaan te lopen!!

    ReplyDelete