Wednesday, 15 December 2010

The jack and the wrench

Eindelijk was het dan zover. Vandaag konden we onze Dodge Durango ophalen bij de dealer in Calgary. We hadden daar mee gewacht, aangezien we ook nog de huurauto hadden; geld zouden we niet terug krijgen wanneer we deze eerder zouden inleveren. We moesten trouwens op de dag van aankoop een verzekering en nummerplaat regelen, dit uiteraard voordat we er in mogen rondrijden. Het is hier gebruikelijk dat het kenteken niet bij de auto hoort, maar bij een persoon. Dus mocht je nooit meer uit de provincie vertrekken, dan heb je de rest van je rijdende leven het zelfde rode plaatje achter op je auto. Dan moet je maar hopen dat er niets raars op staat. Bij ons is dit gelukkig bij BCG-9902 gebleven.
Bij de dealer aangekomen, nog 1 keer de auto door genomen. De verkoper Anthony, een vriendelijke jongen, was wederom zeer behulpzaam, maar leek toch niet altijd even zeker van zijn zaak. Bij de vraag waar we de krik konden vinden, kwam het antwoord dat deze er waarschijnlijk door de vorige eigenaar uit was gehaald. Een vreemd verhaal zou je denken. Bij "Canadian Tire" konden we deze gelukkig kopen. Dit is een megashop waar ongeveer alles wordt verkocht behalve voedsel, de keuze is reuze  is hier een understatement. Na wat advies waren we $90 armer en ik mag wel zeggen, een flinke krik met kruissleutel rijker. Uiteindelijk is een lekke band en geen gereedschap geen optie, dit hadden we namelijk al een keer in de woestijn van NamibiĆ« meegemaakt.
Tijdens het inladen van onze nieuwe aangeschafte redder in nood, zien we ook een tekening hoe we het reservewiel onder de auto los moeten krijgen. Tevens blijken we toch een vereist onderdeel niet gekocht te hebben. Echter de tekening laat ook zien hoe al dit gereedschap is opgeborgen. Wat blijkt, onder het opbergluik zit nog een opbergplaats, wat volgens Anthony niets was. Jawel, daarin was al het benodigde gereedschap netjes opgeborgen!
Bij de "customer care" keken ze niet eens raar op dat we binnen 5 minuten onze aankopen retour brachten.