Saturday, 1 January 2011

Oliebollen in Canada

Als de klok in Nederland twaalf slaat, gooien wij, met Happy New Year van ABBA op de achtergrond, onze zelfgemaakte oliebollen in het vet.

 Dit was de eerste keer in ons leven dat we samen oliebollen gingen maken. Wat zelfrijzend bakmeel, een ei en wat melk. Zo moeilijk lijkt het toch niet. Na een uur gingen we eens onder de natte theedoek kijken om te zien of het beslag zich inderdaad had verdubbeld ... de substantie zag er helaas nog steeds zo uit als 60 minuten geleden. Hmmm wat nu. Dan maar wat extra gist en nog een half uur wachten. Net toen we het wilden opgeven, bleek het beslag zijn werk gedaan te hebben (waarschijnlijk was deze van het woord vuilnisbak geschrokken). Als pan hadden we een steelpannetje genomen, met de hoop dat dit goed ging werken samen met een elektrisch fornuis.
Het resultaat mocht er zijn, een uurtje later hadden we 13 goudgele, verrukkelijke oliebollen.

Dagje shoppen

Met 30 graden onder 0 en een lichte sneeuwstorm vertrokken we richting Calgary om daar vandaag op zoek te gaan naar wat meubeltjes voor ons nieuwe appartement.


Vorige week hebben we te horen gekregen dat we zijn ‘goedgekeurd’ (jaja, zo werkt dat hier) als nieuwe huurders van een prachtig appartement op de meest oostelijke plek van Canmore, met wederom een fantastisch uitzicht op de Rockies. Aangezien dit appartement niet gemeubileerd is, moeten we zo langzamerhand achter een bank en eethoek aan gaan, omdat we het al op 17 januari kunnen betrekken. Via Kijiji (=de Canadese Marktplaats) hadden we een man gevonden die zelf tafels ontwerpt en op maat maakt. Zijn op internet gemaakte beloftes waren meer dan waar. Nu eerst nog het appartement opmeten en dan mag Chris gaan zagen, schuren, schroeven en timmeren. De hele week was Boxing Week in Canada, dus alle winkels hebben echte uitverkoop. Aan het eind van de dag zijn we aangelopen tegen een fijne afgeprijsde, lekkere bank en leuke lampen.
 

Happy New Year

Vanuit een prachtig wit, maar ook heel koud Canmore, willen we iedereen een gezond, gelukkig en héél mooi 2011 wensen.