Tuesday, 5 April 2011

Tulpen met regen

We zijn nu ruim een week terug in Nederland en het is alsof we nooit zijn weggeweest. Ons huis stond er nog steeds zo bij alsof we 2 weken geleden de deur achter ons hadden dichtgetrokken. Dit alles door de fantastische zorgen van een goede vriendin van ons. (Dus hierbij een publiekelijke dank Ch!)
Bij thuiskomst was de huiskamer gevuld met tulpen, wat voor een warm en vooral kleurig "welkom (tijdelijk) thuis" zorgden. Er moeten er veel zaken geregeld worden, want de overdracht van ons huis is al de 14e. Alied neemt het financiĆ«le pakket op zich en ik heb mijzelf gepromoveerd tot "Hoofd Marktplaats". Het idee is om zoveel mogelijk meubels te verkopen die we niet meer willen hebben. Ongelofelijk, maar de mailbox stroomt langzaam vol met geĆÆnteresseerden voor onze IKEA slaapkamer spullen. We hebben uiteindelijk een hoop te verkopen, aangezien opslag van deze zaken ook veel geld kost.
De favoriet is ons bed, gevolgd door een 14 jaar oude kledingkast met als nakomers het bureau en de vaatwasser. De eerste verkoop was  vorige week maandag al een feit, dus zondag vers uit het vliegtuig nog snel een kast uit elkaar halen.  Afgelopen zaterdag ging de vaatwasser de deur uit en hopelijk zijn we dit komende weekend het bed, bureau en kledingkast kwijt.

Voor Alied is het een moeizamere strijd. Er achter zien te komen hoe of wat betreft de belastingen en ander financieel gereutel is een langzaam proces, aangezien de belastingsdienst er zelf geen snars van begrijpt. We hebben dan ook bedacht dat de nieuwe slogan van de belastingsdienst moet veranderen naar  "slimmer kunnen we onszelf niet maken en makkelijker voor u ook niet".
Maar zoals Alied is, de strijd wordt pas opgegeven wanneer de onderste steen boven is.

Al met al, drukke dagen gecombineerd met afspraken om vrienden en familie te zien. Gelukkig regent het regelmatig (sorry voor de zonaanbidders) waardoor we minder de behoefte voelen om naar buiten te gaan.