Monday, 27 June 2011

Kamperen tussen de beren

Vorige week hadden we zin om er op uit te trekken met de tent voor een paar dagen. Uit de vele keuzes die we hebben, kozen we voor Kootenay National Park. Dit ligt achter Banff National Park, waaraan wij wonen, en is ongeveer 2 uur rijden van ons verwijderd. De weersvoorspelling zag er voor de komende dagen goed uit, dus we hadden er zin in.
Onderweg hadden we de mazzel om een berin met drie jongen te mogen aanschouwen. Echt een uniek moment, aangezien ze meestal uit de buurt van mensen blijven wanneer ze pas geboren "cubs" bij zich hebben.
Later op de middag werd het duidelijk dat de weersvoorspelling niet veel waard is in de bergen. Het begon te regenen en dat ging 2 dagen door. Op de derde dag waren we er wel klaar mee, aangezien we door het vele water wat uit de hemel kwam, weinig wandelingen konden maken. Het zag er ook niet naar uit dat er verbetering kwam. Op een kort droog moment snel de tent afgebroken, in de auto gegooid en weggereden richting het noorden naar Yoho National Park. Hier was het weer aanzienlijk beter en hebben daardoor nog meer kunnen genieten van onze kampeertrip (en de tent laten drogen).
De wereld bleek maar weer klein te zijn. Onze 'kampeerburen' blijken collega's van onze zwager te zijn. Daarnaast komen ze uit Haarlem en tevens blijken ze in een straat te wonen waar wij ooit naar een huis zijn wezen kijken, waardoor we letterlijk buren hadden kunnen worden. Twee leuke mensen die langer dan gepland in  de Rocky Mountains bleven omdat ze het er zo fantastisch vinden.
Na 5 dagen werd het helaas tijd om naar huis terug te keren, aangezien we een afspraak hadden om naar een ander onderkomen te gaan kijken.
De teleurstelling was aanwezig, toen we er achter kwamen dat het huis opgedeeld was voor een boven- en een onderhuurder. Dat is niet hetgeen we zoeken. Vanochtend hadden we een nieuwe afspraak voor een andere woning in Exshaw, een klein dorpje 15 km buiten Canmore. Het huis zag er in eerste instantie veelbelovend uit, maar had helaas een badkamer uit het jaar nul, geen vaatwasser (luxe probleem) en geen schuurtje o.i.d. voor fietsen en gereedschap. Wel lag het fantastisch met een tuin rondom, een open haard en het huis was helemaal van hout, ook van binnen, echt prachtig. Dit zie je niet zo vaak, aangezien elk huis van binnen met "drywall" (gips) platen is afgewerkt. Dus meestal zit het vol met gaten en deuken.
We wachten geduldig af, tot er iets op ons pad komt wat wel voldoet. Ondertussen maken we ons klaar voor het bezoek van Nina, Patricia & Frank! Met hen lekker kamperen in de Rockies en daarna vervolgen wij onze trip naar het noorden (Yukon, Northwest Territories, misschien Alaska en de gevreesde Dempster Highway) Maar daarover meer in de volgende blog.