Saturday 1 January 2011

Oliebollen in Canada

Als de klok in Nederland twaalf slaat, gooien wij, met Happy New Year van ABBA op de achtergrond, onze zelfgemaakte oliebollen in het vet.

 Dit was de eerste keer in ons leven dat we samen oliebollen gingen maken. Wat zelfrijzend bakmeel, een ei en wat melk. Zo moeilijk lijkt het toch niet. Na een uur gingen we eens onder de natte theedoek kijken om te zien of het beslag zich inderdaad had verdubbeld ... de substantie zag er helaas nog steeds zo uit als 60 minuten geleden. Hmmm wat nu. Dan maar wat extra gist en nog een half uur wachten. Net toen we het wilden opgeven, bleek het beslag zijn werk gedaan te hebben (waarschijnlijk was deze van het woord vuilnisbak geschrokken). Als pan hadden we een steelpannetje genomen, met de hoop dat dit goed ging werken samen met een elektrisch fornuis.




Het resultaat mocht er zijn, een uurtje later hadden we 13 goudgele, verrukkelijke oliebollen.

2 comments:

  1. Ik moet zeggen dat het toch echt hele mooie oliebollen zijn geworden. Ook onze expert (Peter) vindt dat het er geslaagd uit ziet. Als ze inderdaad net zo lekker waren als ze eruit zien... jullie hebben vast gesmuld!
    Heel fijn trouwens om jullie ook even te hebben gesproken, dat was echt een verrassing voor ons allemaal! Beter kan een nieuw jaar niet beginnen!
    Een dikke gelukszoen voor allebei en...
    een gelukkig nieuwjaar!
    Charlotte

    ReplyDelete
  2. Eindelijk lukte het me hier wat achter te laten voor jullie, ik had al van alles aangeklikt, maar dit nog niet.
    de oliebollen zien er prachtig uit.
    De allerbeste wensen voor 2011 en een goede gezondheid.

    ReplyDelete