Monday 21 February 2011

Nespresso in Canada

Voor vertrek naar Canada had ik Siemens gebeld over onze Nespresso machine. Aan de makers van dit apparaat gevraagd of deze hier zou gaan werken. Na wat uitzoekwerk van de dame van de helpdesk, moest dit allemaal geen probleem zijn, zolang wij maar een reisstekker gebruiken (ja, uiteraard!), een eenvoudige oplossing zou je denken.
Aangekomen in Vancouver een flinke voorraad Nespresso koffie ingeslagen zodat we in Canmore, wanneer al onze spullen zouden aankomen, van de heerlijke koffie konden gaan genieten.
Er gingen lampjes als in een kerstboom branden toen de stekker er in ging, maar daar bleef het dan ook bij.  Het was toch al laat, dus meteen een telefoontje naar de technische dienst van Siemens Nederland, aangezien het daar al ochtend was. De telefoon werd opgenomen door een vrouw die er helemaal niets van begreep. Ze zei notabene dat zij niets wist over het gebruik van apparaten in het buitenland. Bij navraag bleek dat ze toch echt wel van de technische dienst was. Na wat andere telefoonnummers geprobeerd te hebben, kreeg ik uiteindelijk een man aan de telefoon die mij kon vertellen dat er een voltage converter tussen moest. Dorp en land (waar ze hier veel van hebben) afgereden op zoek naar dit magische apparaat, maar helaas nergens te vinden.
Na lang zoeken op het internet hebben we een voltage converter van 1500 watt gevonden die ons koffie machientje aan de praat zou moeten krijgen.
Afgelopen maandag werd het apparaat van 10 kilo afgeleverd. Vol spanning aangesloten, gelukkig ging de kerstboom verlichting uit en al snel klonk het vertrouwde geluid van het ontstaan van een verrukkelijke Nespresso! Ook een bijzondere ontdekking gedaan: in Haarlem drupte de Nespresso zeker een half uur na en hier geen één drup ... waarschijnlijk door het luchtdrukverschil, hier zitten we 1300 meter hoger.
Een bijkomend voordeel van deze converter is dat nu ook de printer het doet, deze had blijkbaar hetzelfde probleem.




2 comments:

  1. hahaha, wat een verhaal weer :-), de onverwachte genoegens van naar een ver buitenland verhuizen! En dan vragen mensen : "maar wat doe je dan de hele dag"...nou...dit soort dingen proberen op te lossen, dus !

    Fijn dat-ie het nu doet (en de printer ook).
    Tijd voor een bakkie!

    x

    ReplyDelete
  2. Wat een gezellig apparaat voor in je keuken, waterproof neem ik aan?
    ;-)
    Charlotte

    ReplyDelete