Tuesday 30 November 2010

Below zero

Deze ochtend moeten we voor de laatste keer onze koffers inladen in de auto. Sommige mensen starten hun auto hier ruim van te voren, zodat die lekker op temperatuur is wanneer je weg rijdt. Helaas hebben wij dat niet gedaan (ook een beetje een principe kwestie). De kou van vannacht zit er diep in. Maar de kachel op standje max doet wonderen. Dan nog even alle ruiten krabben “and we are good to go”. Alhoewel er na een uur rijden zelfs nog steeds ijsbloemen op de binnenkant van onze ruiten staan.
De rit van vandaag is een kleine 2 uur, maar wat een fantastische 2 uur. Ondanks dat het in Golden zwaar bewolkt is, trekt het, hoe dieper we de Rockies  in rijden, helemaal open. Verder op bij het dorpje Field  (2 gebouwen en een schuur) zien we een grote groep elken (grootste herten soort) het moeilijk hebben om voedsel te vinden op de dichtgesneeuwde  velden.  Hier vandaan is het nog 19 km naar Lake Louise. Daar gaan we een stop maken voor een ontbijt en een wandeling bij het meer.  Boven aangekomen zien we wat in de zomer een schitterend  turkoois meer is, nu veranderd is in een enorme schaatsbaan van 27 cm dik ijs. Dat schaatsen doet trouwens bijna niemand, want het is ruim -18 Celsius.  Terug in het dorp beneden, vragen we aan een  park ranger naar de weg conditie van de Bow Valley Road ; dit is een secundaire weg  van Lake Louise naar Banff, waar de kans op het zien van dieren erg hoog is. Nadat de vriendelijke man aangeeft dat deze prima te berijden is, geeft hij nog tussen neus en lippen aan dat hij er een uur geleden acht wolven had gezien. We hebben de auto snel volgegooid met brandstof en zijn opnieuw op pad gegaan.  We worden beloond met 2 herten van het model dat we nog nooit gezien hadden en even verder op een groepje Bighorn Sheeps.
Rond half drie komen we dan eindelijk aan op onze eindbestemming. De auto kunnen we beneden in een verwarmde garage parkeren en op de eerste verdieping is ons appartement, waar we de komende 2 maanden onze intrek in zullen nemen.  De rest van de middag bestaat uit boodschappen doen bij de 2 enorme grote supermarkten die dit dorp rijk is en het uitpakken van al onze bagage die we de laatste week achter ons aan hebben gesleept.  Het appartement is perfect en heeft alles wat we nodig hebben … op een koekenpan na, dus dat is lastig eieren bakken morgen ochtend J.
Elken op zoek naar voedsel



Lake Louise in bevroren toestand
 
Sneeuw op het meer

Big Hoorn Sheep

3 comments:

  1. oh jongens, wat prachtig!!! Lake Louise is zo mooi. Ik ben er 100 jaar geleden met paps en zusje geweest, in een lodge met houten huisjes en een haardvuur, en een hottub buiten. Mijn zusje en ik hebben toen gezegd dat we daar naar toe zouden gaan ooit op huwelijksreis :-).Dat was 'szomers maar dit ziet er ook zo mooi uit...geniet!!!!!!
    Dikke kus van Jaap en mij, on our way to Disney for my B-day :-)

    ReplyDelete
  2. Wat een mooie foto's. 27 cm dik ijs, daar kan een auto op rijden! Wat een dikke billen heeft dat 'schaap' zeg!
    Groetjes!
    Pepijn

    ReplyDelete
  3. Hey,

    It all looks so amazing. Maar is kijken of ik over een paar jaar m'n stage in canada kan doen. Want jullie laten het er wel heel gaaf uitzien. Klinkt alsof jullie goed op je plek zitten. Ik blijf jullie volgen. Geniet van ieder moment.

    Liefs, Susan (van Elten)

    ReplyDelete