Saturday 20 November 2010

First snow

Vanochtend toen we wakker werden was Vancouver gehuld in een dikke laag sneeuw. Een mooi gezicht vanaf uit onze kamer die op de 15e verdieping van ons hotel ligt midden in downtown.
Na de 3 dagen begin je jezelf al een beetje thuis te voelen in deze fantastische stad. Je kent de weg, de caissière bij de supermarkt herkent je en geeft het telefoon nummer van haar man want dat is ook een "Nederlander". Bij vertrek zegt ze doeiii met een Engels accent. (erg grappig)

Het is echt een smeltkroes van nationaliteiten, waardoor je niet snel als toerist wordt aangezien. Sterker, er zijn mensen die ons de weg vragen. (en soms weten we die dan ook)

Vandaag op zoek gegaan naar een paar goede winterlaarzen, aangezien er al een flinke laag sneeuw in Canmore ligt die pas midden april weer verdwijnt. Na een 5 tal zaken toch weer terug naar zaak 1. Hier zaten ze echt het lekkerst. Dus heb ik ze maar gekocht.



Morgen staat Stanley Park op het programma. Een super gaaf park midden in de stad van 404 hectare waar veel mensen uit Vancouver in het weekend heen gaan om te sporten of te wandelen. Midden in het park ligt Vancouver Aquarium wat het grootste aquarium van Canada is. Hier kan je de zeeotter, beluga, dolfijnen en tig andere soorten zeedieren bekijken.
In ieder geval hebben we genoeg te doen en te bekijken de komende dagen.

Hieronder nog 2 foto's van vandaag met op de achtergrond de besneeuwde bergen die om Vancouver liggen.

No comments:

Post a Comment