Monday, 9 May 2011

Zadelpijn

Door het lenteweer van afgelopen week, hadden we het idee dat we op zoek moesten gaan naar een moutainbike voor Alied. Na lang zoeken op Kijiji (Canadese marktplaats) tot de conclusie gekomen dat het een nieuwe moest worden. Nog niet wetende dat de prijsrange tussen $300 en $8.000 lag en de keuze oneindig was. Na 4 zaken in de omgeving bezocht te hebben, toch naar Calgary waar de keuze groter is en de prijzen iets lager liggen. Je heb fietsenzaken en fietsenzaken, maar deze overtrof elke verwachting: 1000 fietsen op voorraad, 50 mensen in dienst, 3 verdiepingen hoog en leuke aanbiedingen voor de '2010-modellen'. Twee uur later stonden we weer buiten met 2 moutainbikes rijker. We bedachten dat de mijne toch wel vervangen mocht worden na 18 jaar trouwe dienst en de korting was ook welkom.

Twee dagen later zijn we de bikes gaan testen. We hadden bedacht dat het wel een leuke route was langs de Bow River naar het dorp te fietsen, een kleine rit van ongeveer 8 km (down hill). Dit was allemaal nog op verharde wegen. Aangekomen in het dorp werd het tijd om de beesies los te laten op wat meer modder en pap achtige sneeuwmassa. Ook hier wisten we ons beide prima staande te houden, tot we niet meer wisten waar we uit zouden komen. Na wat probeersels uiteindelijk omgedraaid, aangezien we steeds verder in onbewoond gebied kwamen waar beren en poema's ook rondlopen. Terug op de hoofdweg, besloten om via de snelweg terug te fietsen (up hill) naar huis. Voor ons even wennen dat het normaal is om hier op de snelweg te mogen fietsen. Ondanks de zadelpijn, enorm genoten van de eerste 26 kilometer op onze mountainbikes.
Vanochtend om 9 uur hadden we een afspraak in Banff voor een cursus mountainbiking, aangezien het toch wel praktisch is om jezelf wat technieken aan te leren. Een leerzame training, waar we een ritje door de omgeving aan vast hebben geplakt. Vanmiddag op de terugweg van een stijle berg, die we een uur eerder beklommen hadden met onze fietsen, hebben we een persoonlijk nieuw snelheidsrecord verbroken door met 57 km per uur van de berg af te racen. Gelukkig geen bekeuring gekregen ... de maximum snelheid is daar 40 km per uur ;-)

Fietsen door de sneeuw.

Hoogste punt van de dag.

Herten op het pad
Overstekend wild.

1 comment:

  1. het lijkt Bloemendaal wel, met die herten. Die zijn hier ook nergens bang van. Bizar eigenlijk, toch?

    ReplyDelete