Sunday, 17 July 2011

Heading North

Na 2 hele leuke weken met Patricia, Frank en Nina gekampeerd te hebben, moesten we in Jasper afscheid nemen van elkaar. Zij zakken af naar het zuid-westen (hopelijk naar beter weer) en wij gaan naar het noorden. Via "De Alaska Highway" rijden we naar de Dempster Highway. De Alaska Highway is een schitterende weg door Alberta, British Columbia en Yukon naar de 52e staat van de VS. Veel campers, vrachtwagens en motorrijders zijn te vinden op deze weg. Soms een enkele fietser en zojuist een wandelaar met een trekkar ;-)
Eindelijk klaart het weer op na 2 dagen regen - en een miljard muggen - en zijn we beland in Fort Nelson. Van hieruit gaan we zometeen verder richting de Yukon.
Gelukkig kwamen we gisteren op tijd er achter dat onze oliedruk niet goed was en hebben de auto snel een mini beurt laten geven bij de Canadian Tire. Vanaf nu gaan we elke dag in ieder geval het oliepeil controleren, aangezien de afstanden tussen de stadjes steeds groter worden.
Onze reis door het noorden staat nog niet helemaal vast, maar na de Dempster willen we richting zuid Alaska en via de Cassiar Highway terug richting het zuiden. Wordt vervolgd ...

1 comment:

  1. Wauw.... de foto's bij de wikilink zien er alvast héééél spectaculair uit zeg!
    Is wel een omweggetje waard zullen we maar zeggen! ;-)

    ReplyDelete