Sunday 9 January 2011

Bitterballen

Als je mij zou vragen wat ik zou missen qua eten uit Nederland, dan is dat eigenlijk niets. Toch kan je opeens trek krijgen in een bitterbal.  Hoe los je dit op in een land waar deze niet te koop zijn. Precies, zelf maken. Even op het internet kijken naar een recept, boodschappen doen en dan kan het feest beginnen. Helaas duurt het drie dagen voordat de eerste bitterbal gegeten kan worden.
Op de 2e dag tijdens het rollen van de ballen in de paneermeel, komen we tot de conclusie dat we niet genoeg paneermeel hebben. Vreemd genoeg is dit een duur produkt hier in Canada. Een doosje met de helft van de inhoud als in Nederland kost € 3,00. Ondanks dat de supermarkten hier tot 23.00 open zijn. besluiten we toch maar zelf snel paneermeel maken. Gelukkig hebben we nog genoeg brood in de vriezer, wat na 3 kwartier in de oven beschuit was geworden en daardoor perfect in de blender kon worden vermalen tot paneermeel.
Toen de bitterballen uiteindelijk klaar waren en bij lagen te komen in de vriezer moest de keuken nog opgeruimd worden. Het leek wel een slachtveld, met overal bloem, ei en paneermeel.
Ze zijn in iedergeval heerlijk geworden!


3 comments:

  1. YOU.ARE.CRUEL!!!

    Ze zien er echt heerlijk uit, misschien put ik hieruit inspiratie om t ook een keer zelf te doen! Maarja, ruimte voor een slagveld heb ik niet in de minikeuken...

    YUM!!

    ReplyDelete
  2. Ja ik heb de smaak te pakken, leuk en lekker hoor dat het gelukt is met de bitterballen, de laatste keer dat we bij jullie in haarlem waren, hebben we het er nog over gehad, nu ja eigenlijk over kroketten.
    ja eigenlijk moet gewoon alles te maken zijn en daar is internet reuze handig voor.
    ik geniet van jullie schitterende foto's en filmpjes. Zo ver weg en toch dichtbij.
    groetjes uit spijkenisse

    ReplyDelete
  3. Bitterballen en oliebollen, toe maar,volgende keer stroopwafels misschien? Jullie oude horeca ervaring komt toch nog van pas.
    Pa en ma

    ReplyDelete