Monday 10 January 2011

Kijiji

Kijiji.ca is de marktplaats van Canada. Echt super handig als je op zoek bent naar 2e hands spullen. Een week of 2 geleden hebben we in Calgary een BBQ voor een vaste gasaansluiting gekocht.

Nu waren we op zoek naar een bed voor de toekomstige logeerkamer. Dat is een lange zoektocht, aangezien hier voor alles de hoofdprijs wordt gevraagd. Uiteindelijk stuitten we op iemand die heel veel te koop had op Kijiji, waarmee we een afspraak voor bezichtiging hadden gemaakt. Gelukkig woonde Vince (de verkoper) in Canmore zodat we niet al te lang onderweg waren voor het geval het op niets zou uitlopen.  Het huis waar Vince woonde was omgeven door oude 2e hands auto's, fietsen, meubilair, skies, banden, vuilniszakken en een hoop ondefinieerbare andere zaken verborgen in de sneeuw. Binnen was het niet veel beter. Toen we vertelden dat we voor een bed kwamen, waarvan we de hoop eigenlijk al opgegeven hadden, stoof hij een andere ruimte in waar een hoop lawaai uit kwam.
Terwijl wij wachten keken we de "woonkamer" in waar 2 andere vreemde gasten televisie zaten te kijken. De één begon een vaag gesprek over dat zijn vader een Nederlander was, zijn moeder een "Native", maar zijn stiefvader was weer een Duitser, dit vertelde hij lurkend aan een hashpijp. Toen hij ook nog zijn fiets wilde verkopen waarop hij niet meer reed  na 20 jaar aan de coke gezeten te hebben en daarna met een helicopter was neergestort, zijn we maar afgehaakt.  Ondertussen was Vince uit zijn kamertje gekomen en liet ons een bed zien waar ik nog de hond van de buurman niet op zou laten slapen.

Al met al met onverrichte zaken terug naar huis. 's Avonds belde Vince dat hij zojuist een mooi, nieuw bed had opgehaald in Banff die we toch echt moesten zien. Hij kwam wel even voorbij met zijn busje.
Op ons balkon staat nu een bed met boxspring te wachten voor de verhuizing van volgende week.

 

3 comments:

  1. Fijn dat het op het balkon staat, dan vriezen de bedbugs tenminste echt goed kapot!
    Wel goed te lezen dat jullie zo fijn met de natives mingelen...
    hihihihihi (da's nederlands voor giechel)
    Ch

    ReplyDelete
  2. Alied gefeliciteerd met je verjaardag en Remco met de verjaardag van je vrouwtje.

    Een hele fijne dag samen.

    En als ik alles zo volg gaat het goed en hebben jullie het erg naar je zin en dat is fijn om te weten.

    Groetjes Martin

    ReplyDelete
  3. Hiep,hiep hoera,
    Ik hoorde van Wim dat je jarig ben vandaag, ik hoop dat jullie een gezellige dag hebben en natuurlijk van harte gefeliciteerd allebei.
    Deze week waren we in ons plaatselijke theater en daar trad een waanzinnig enthousiaste groep mensen op met oa violen, daar ben ik normaal niet zo gek op,maar dit was echt erg leuk en ze kwamen van oorsprong uit calgary en zijn hier op tournee de groep heet Barrage, ben beniuwd of ze daar bekend zijn.

    ReplyDelete