Wednesday, 28 September 2011

Herfst in de Rockies.

Maar twee weken per jaar, in september, zijn de lariksen in de Rocky Mountains geel (voor de kenner: de Alpine Larix). Dit zijn de enige naaldbomen die van kleur veranderen en daarna hun naalden verliezen. Ze groeien tussen de 1.800 en 2.400 meter hoogte, tot de boomgrens. Voor dit jaarlijks terugkerend fenomeen trekken duizenden mensen de bergen in om dit te mogen aanschouwen.


Aangezien de vakanties voorbij zijn, komen al deze mensen in het weekend naar Moraine Lake. Vanaf hier is er een wandeling van 5 kilometer enkele reis met 535 meter stijging naar Larch Valley. Ook wij waren daar in de buurt i.v.m. met een cursus, dus leek ons dit een uitgesproken moment om te gaan kijken. Aangekomen bij de afslag, bleek deze afgesloten te zijn als gevolg van de enorme drukte en mochten er alleen auto's afslaan wanneer er één terug kwam. Er stond een gigantische lange rij te wachten. Dus zijn we doorgereden naar Yoho National Park en hebben daar prachtig gewandeld.

De volgende dag konden we wel naar boven rijden, echter stonden de auto's al 4 kilometer vanaf het parkeerterrein langs de weg geparkeerd. Iets te druk voor ons, de mensen liepen in file de berg op. En dan te bedenken dat er hier echt nooit files zijn ;-)

Vandaag 3 graden Celsius, lichte sneeuwval en een straffe wind. Een goed moment om voor deze wandeling te gaan. Parkeren geen enkel probleem, heerlijk rustig. Het was werkelijk prachtig!
4 comments:

  1. jongens wat mooi. Misschien volgend jaar samen...?!xxx

    ReplyDelete
  2. Echt super mooie foto's!
    Herfst vind ik echt een van de mooiste jaargetijden :).

    ReplyDelete