Monday, 5 December 2011

SINTERKLAAS


’t Is niet dat we de laatste 2 maanden niets gedaan hebben, maar simpelweg de tijd niet hebben gehad (of genomen J) iets op ons blog te schrijven. Inmiddels is de winter echt begonnen en zijn we zaterdag verblijd met de komst van Santa én een enorm pak sneeuw.De afgelopen 2 maanden hebben we weer meer van Canada verkend. Samen met Mark & Marije zijn we naar Salmon Arm en Adams River geweest (700 kilometer richting het westen) om daar de indrukwekkende salmon run te bekijken. Vanaf zee zwemmen zo’n 400.000 sockeye zalmen weken lang de rivier op, stroomopwaarts, om op hun geboortegrond eitjes te leggen. Erg indrukwekkend om te zien hoe uitgeput de zalmen aankomen. Zodra ze de rivier op zwemmen, stoppen ze met eten en na het leggen van de eitjes, sterven ze uiteindelijk op de plek waar ze geboren zijn.Ook zijn we bij vrienden geweest die in de buurt van Kelowna wonen en hebben daar genoten van het prachtige wijn- en fruitgebied van Canada. Op de terugreis bij een boer 5 kilo appels gekocht, vers van de boom, voor maar 2 Euro! Na 9 jaar hebben we onze Canadese getuigen weer gezien. Vrienden die in Engeland wonen, zijn nog op bezoek geweest. We zijn in Revelstoke National Park geweest en hebben daar prachtige wandelingen gedaan. Het Canadese rijbewijs gehaald, jawel, wederom theorie- en rijexamen moeten doen. In Banff was eind oktober het 10 daagse Banff Mountain Film Festival. Heel veel prachtige outdoor films gezien! Een aantal van de winnende films zullen in februari 2012 ook in Nederland worden vertoond, in Rotterdam en Utrecht. Absoluut de moeite waard heen te gaan.

Vorige week de ‘Worldcup Downhill and Super G Men’ in Lake Louise bijgewoond. De dag er voor vroegen diverse mensen of we er heen gingen om het Nederlandse team te supporten. Uiteraard was onze reactie dat er geen Nederlanders mee deden … tot onze grote verbazing en verrassing deed er toch een Nederlander mee, Arjan Wanders, helaas laatste geworden, maar desalniettemin gaaf hem te kunnen aanmoedigen en natuurlijk zijn afdaling gefilmd.Zondag hebben we de ultieme Canadese start gemaakt met de kerstmaand door onze eigen kerstboom te kappen in Kananaskis Provincial Park, 30 kilometer bij ons huis vandaan. Lokale bewoners mogen hier een boom halen. We dachten aanvankelijk dat dit op een afgezet terrein was, maar we konden/moesten gewoon het bos in, een gebied van 4.000 km2. De enige twee restricties waren dat de boom niet binnen 100 meter van de weg mocht staan en dat je per huishouding ‘maar’ drie bomen mocht meenemen. Samen met onze buren, en uitgerust met 2 bijlen en een zaag, hebben we uiteindelijk, bij 14 graden onder 0 en in een prachtig besneeuwd landschap, de drie allermooiste boompjes gevonden en op de auto meegenomen naar huis.

En tja, waar hebben we het verder druk mee gehad de afgelopen weken: we zijn voor onszelf begonnen met een IT Support bedrijfje! De eerste weken al veel klanten gehad. Daarnaast moesten we ons verdiepen in alle wet en regelgeving omtrent registraties bij diverse instanties, belastingen, BTW, aansprakelijkheidsverzekeringen, adverteren enz. Zelf een website gemaakt, logo en visitekaartjes ontworpen. Diverse trainingen gevolgd, seminars bijgewoond en met veel experts gesproken over ‘hoe & wat’. Alles kost veel tijd, omdat dingen toch anders gaan in Canada dan in Nederland, maar meer dan de moeite waard om veel energie in te stoppen!

1 comment:

  1. Hi Alied en Remco, wist niet eens dat jullie een Blog hebben! Zo zie je maar weer waar FB niet goed voor is... Moeten snel eens afspreken! Zal wel een nieuwjaarsbborrel worden; wij gaan n.l over 1,5 week kerst en oud&nieuw in Ned. vieren... Groetjes! Miranda en de rest

    ReplyDelete